new year’s eve

Today, I got a very simple question from Munif my blogging friend. He asked me, what I think about celebrating new year’s eve. And this is my answer;
I’m no longer into celebrating new year’s eve with party, hype music, drink, fireworks, and all that. Been there, done that. You know it’s kind of a perfect way, wasting or burning our money. Like we have that much, gitu!! Hahaha
No no no… I mean, if you want to celebrate new year eve with party, that’s fine. We always have choices right? As I choose not to. Why bother? I had a thought that the esence of celebrating new year’s eve, is in the counting down the seconds before they go to zero. Am I right? Or am I right?
If only I was right, I choose to count from 10 to 0 every night before I go to zzzland. Cos days are the same for me. 1st of January to 31st of December are only numbers. What we do among them that makes them different.

If you would argue me, that some people celebrate new year’s eve cos they want to make new resolutions. Well… I will as well argue with the same answer. Just make a new resolution everytime we open up our eyes. Dear God, I want to do my sit up 40 times today. Or, Dear Whatever, I’ll quit cheating my boyfriend.
And by the night before we counting down from 10 – 0, we simply thank God cos we had fulfill our resolution. Or if we don’t, simply review what we’ve done today, so that we forget about the resolution.

But if you still want to party party… That’s fine. It’s your call.

And Munif asked me what I want to do this new year eve.
Me?
I want to hug someone I love. Could be Vanya in Cilegon, my mom or my dad, my lil sister or brother in Lampung, or my beloved (hopefully) future lover in Jakarta, Jogja, or Semarang? Hahaha… “ngarep” version.

What about you?

← mother
Arisan FeMale X →

Author:

Dian adalah penulis novel Kita dan Rindu, Rahasia Hati, Ketika Ibu Melupakanku dan 5 buku lainnya. Lahir 1976, menyelesaikan kuliah di Komunikasi STIK Semarang & Kriminologi UI. Anak ke-2 dari 4 bersaudara. Ibu dari Vanya Annisa Shizuka dan anak-anak lain. Child Protection Advocacy Specialist di Yayasan Sayangi Tunas Cilik. #dianspoint #geocaching #lifeofawriter #lifeofatraveler #workhardtravelwell #luckybastardian #moviegoer

  1. New year’s eve means hanging out with family and friends. Not necesserily parties whatsoever, I just love spending the night with the people I love and care about: family and friends 🙂

  2. Me?
    When everyone’s doing their bedol desa to Bali, I’ll catch my beauty sleep and wake up on the next year.
    Like u said, they’re just numbers.
    hahaha.. the ngarep version is very ticklish..
    Amiiin..

  3. What I am gonna do on nu yee..!?!? Waiting for u n ditto I think.. Heheh.. ** moga2 ga siaran **

  4. Venus, thanks for visit my web

    Shantoy, you’re bad… you’re very bad!! You always underline the ‘ngarep’ thing of me. How could you do that to me, huh!! 🙂

    OJ aya, yay!! I remember us (Ditto, you and me) and the ‘kayaknya everybody does deh’ thing. Back in that day, haha

  5. I can be ur reminder, Yan..
    Hahahahaha…
    You said that urself, I was just exaggerating it.
    Anyway, I’m serious about going to sleep on new year’s eve…

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What to Read Next

figur

Edisi Figur ini akan menjadi chapter baru di dalam hidup blog saya, di mana semua yang ada di dalam kategori ini merupakan persembahan penuh pada orang-orang yang: - Benar-benar ada (bukan tokoh fiksi) - Sangat saya cintai - Berpengaruh dalam hidup saya - Lucunya nggak termaafkan - Memiliki kehidupan yang...

Read More →

Tips Tetap Waras di Dunia yang Menggila

Terpapar informasi-informasi getir tentang terorisme dan bagaimana anak ikut dieksploitasi dilibatkan didalamnya, lalu anak-anak kembali menjadi korban, mau gila rasanya. Lebih gila lagi karena membaca komen-komen di media sosial baik yang pedih getir prihatin dengan kejadian ini, maupun yang nyinyir salah tempat dan akhirnya malah ditangkap yang berwajib. Tergoda untuk...

Read More →

Ambar Margi; n. Ujian Pertama

Hari itu matahari bersinar ragu-ragu di kota kecil kami. Aku adalah seorang istri salihah di antara para lelaki di dalam keluarga besar kami. Hari itu aku memakai celana panjang warna hijau tentara, kemeja hitam berhias bunga merah di dada, kerudung merah dengan manik-manik keperakan menempel di kepalaku. Bukan jilbab. Helaian...

Read More →

Lucky Bastard Ep. 1; Hadiah Ulang Tahun ke Bali

Seri Lucky Bastard ini adalah cerita tentang anak manusia yang super beruntung. Nggak cantik-cantik banget, nggak pinter-pinter banget, nggak gigih-gigih amat, kadang baper, kadang semau udelnya. Tapi seluruh dunia suka gitu aja ngasih dia kado yang dia pengenin. Nggak semuanya juga sih. Karena kalau semua yang dia minta dikasih, sekarang...

Read More →