EARTH HOUR the beauty of being in the dark

It was 28th of March 2008. I was in my room with 3 friends. Nerva, Lala and Oneng. We’re crazy about knitting stuff. So it’s like an old house with 4 old ladies knitting scarves, hand bag and a hat. 8pm, Nerva asked me, “Will we turn all the lights off for Earth Hour? I don’t think I can do the crochet in the dark.”

I said, “No. Just the unused lamps.”

Then at 8.30 – 9.30 pm we turned the unused lamps of, including television and fan. It was a lil bit cold that night. I kept my ear on the phone, calling my friends to remind them to turn their lights off. I actually started to text my friends and also Semarang mayor’s wife, Bu Sinto two days before. But since Semarang’s mayor was busy with his son’s wedding, so that he couldn’t understand my message. Fiuh…Anyway

I was actually plan to turn all the lights off and just turn a candle or two, but since I have companies with me, so I changed my plan.

And today, I got an email from a friend with subject: EARTH HOUR the big picture or something like that. He linked me with a site that shows the Earth Hour around the country. You should watch this beautiful pictures. Don’t forget to click on every pictures one by one, and you will see the dark version of the cities. It’s cool.

One thing that crossing my mind when I see all the pictures. All the city land mark doesn’t loose it’s beauty even when they’re in the dark. Besides, only in the dark, we can see the shiny stars. Sounds like a song, right?

We actually can do this Earth Hour thing everytime. This is as simple as turn off the unuse lamps or other electricity tools. So, what’s your experience during the earth hour??

← Menulis Itu Mudah
tattoo: seni, identitas diri atau pemberontakan →

Author:

Dian adalah penulis novel Kita dan Rindu, Rahasia Hati, Ketika Ibu Melupakanku dan 5 buku lainnya. Lahir 1976, menyelesaikan kuliah di Komunikasi STIK Semarang & Kriminologi UI. Anak ke-2 dari 4 bersaudara. Ibu dari Vanya Annisa Shizuka dan anak-anak lain. Child Protection Advocacy Specialist di Yayasan Sayangi Tunas Cilik. #dianspoint #geocaching #lifeofawriter #lifeofatraveler #workhardtravelwell #luckybastardian #moviegoer

  1. i was in Taman Anggrek watching for COAS at that time. and off course lamp in my room is off :p

    sorry yan, ur loc please..
    i will move to Salatiga shortly..

  2. thanks Yessy
    but i’m no longer living in Salatiga.
    i’m in Jogja now.
    When will you move to my city of birth?

  3. waaww..i like Jogja..full of memories..

    April 20 will be my first day in new company..
    hmmfff..still a lil bit confuse actually..

  4. Hwell.. I didn’t turn off the unused lamps. I shut down the electricity rite from the central.

    I burned some candles and play guitar and… Facebooking with my cellphone hehehe. I think we shud do the earth hour more often. It’s cool, peaceful, romantic and cost nothing. Btw, wud u pass me the email u mentioned?

  5. Hwell, I didn’t turn the unused lamps off. I shut down the elctricity rite from the central.
    I burned some candles and play guitar and… Facebooking from my cellphone hehehe..
    I think we shud do the earth hour more often coz it was cool, peaceful, quiet, romantic and cost nothing. Btw, wud u please pass me the earth hour email u mentioned above?

  6. Hi, nice post. I have been wondering about this topic,so thanks for writing. I’ll definitely be coming back to your site. Keep up the good work

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What to Read Next

figur

Edisi Figur ini akan menjadi chapter baru di dalam hidup blog saya, di mana semua yang ada di dalam kategori ini merupakan persembahan penuh pada orang-orang yang: - Benar-benar ada (bukan tokoh fiksi) - Sangat saya cintai - Berpengaruh dalam hidup saya - Lucunya nggak termaafkan - Memiliki kehidupan yang...

Read More →

Tips Tetap Waras di Dunia yang Menggila

Terpapar informasi-informasi getir tentang terorisme dan bagaimana anak ikut dieksploitasi dilibatkan didalamnya, lalu anak-anak kembali menjadi korban, mau gila rasanya. Lebih gila lagi karena membaca komen-komen di media sosial baik yang pedih getir prihatin dengan kejadian ini, maupun yang nyinyir salah tempat dan akhirnya malah ditangkap yang berwajib. Tergoda untuk...

Read More →

Ambar Margi; n. Ujian Pertama

Hari itu matahari bersinar ragu-ragu di kota kecil kami. Aku adalah seorang istri salihah di antara para lelaki di dalam keluarga besar kami. Hari itu aku memakai celana panjang warna hijau tentara, kemeja hitam berhias bunga merah di dada, kerudung merah dengan manik-manik keperakan menempel di kepalaku. Bukan jilbab. Helaian...

Read More →

Lucky Bastard Ep. 1; Hadiah Ulang Tahun ke Bali

Seri Lucky Bastard ini adalah cerita tentang anak manusia yang super beruntung. Nggak cantik-cantik banget, nggak pinter-pinter banget, nggak gigih-gigih amat, kadang baper, kadang semau udelnya. Tapi seluruh dunia suka gitu aja ngasih dia kado yang dia pengenin. Nggak semuanya juga sih. Karena kalau semua yang dia minta dikasih, sekarang...

Read More →