16

What is 16 for you? I am talking about age, here. I remember when I was 16, I sent a letter to a 7 years older senior, stating that I wanted to skip 17 and just jump into 21. I want to climb as many mountains as I can (I was a mountain climber at that time), without being objected by parents and teachers.
And time flies. This year, my little Pumpkin is turning 16. I don’t know what she feels, really. She’s way different in expressing her feelings than her mom. Emaknya kan jingklak-jingklak sambil teriak-teriak ya. She’s nothing like that at all. Alhamdulillah puji Tuhan, she’s so behave, giving me harder time trying to understand her.
Well…
This posting if for you, my little Monkey, I am sending you prayers and good wishes on your birthday. I wish your dreams come true, and that you live your life to the fullest.
And I also want to remind you, that we are still in our way to make the world a better place for you to live. We’re very sorry for that. So, I wish you don’t mind helping us to make our dreams come true, in case it haven’t.
Two more years you’ll no longer be a child.
Please be prepare for the wilder world. But let me tell you something, as I told you years ago. You will always have me as your mother and best friend. I will love you unconditionally. I will be there for you when your world falls apart ~ well, I really hope not.
About education,
You will learn a lot more from outside of the class, but please as long as you wear that uniform, just pretend that you like being a student, ok. You’ll leave your school before you knew it, and you’ll miss it.
About boys,
Please don’t take whatever they say too seriously for now. As you grow up, you’ll meet a lot more of better version of what you already seen now. So, just be patient.
About competition,
Hey, if you already know you’re not gonna win the game, don’t ever try to even go in. But if your gut feeling tells you that you are the champion, please go for it. But if you don’t win, just laugh at it real hard, snap it out, move on and chill!
Life is not a competition. Life is about enjoying the process. So enjoy it. Oh, look at me, a very competitive turned out wise speaking.
About dreams now,
When I was in your age, I remember having so many impossible dreams. And I also remember letting my dreams go one by one.
My little Bunny, please try to delete the impossible word in your dictionary. Impossible is the illusions of laziness, fear and lack of confidence.
Once again young lady, selamat ulang tahun. Wish you a very happy birthday, birthmonth and birthyear and birthcentury.
Love you lots!

← Anna Karenina ~ the Falling (literally) in Love Woman
Pengabdi Setan, Film Pemersatu Bangsa →

Author:

Dian adalah penulis novel Kita dan Rindu, Rahasia Hati, Ketika Ibu Melupakanku dan 5 buku lainnya. Lahir 1976, menyelesaikan kuliah di Komunikasi STIK Semarang & Kriminologi UI. Anak ke-2 dari 4 bersaudara. Ibu dari Vanya Annisa Shizuka dan anak-anak lain. Child Protection Advocacy Specialist di Yayasan Sayangi Tunas Cilik.
#dianspoint #geocaching #lifeofawriter #lifeofatraveler #workhardtravelwell #luckybastardian #moviegoer

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

What to Read Next

Ambar Margi; n. Ujian Pertama

Hari itu matahari bersinar ragu-ragu di kota kecil kami. Aku adalah seorang istri salihah di antara para lelaki di dalam keluarga besar kami. Hari itu aku memakai celana panjang warna hijau tentara, kemeja hitam berhias bunga merah di dada, kerudung merah dengan manik-manik keperakan menempel di kepalaku. Bukan jilbab. Helaian...

Read More →

Lucky Bastard Ep. 1; Hadiah Ulang Tahun ke Bali

Seri Lucky Bastard ini adalah cerita tentang anak manusia yang super beruntung. Nggak cantik-cantik banget, nggak pinter-pinter banget, nggak gigih-gigih amat, kadang baper, kadang semau udelnya. Tapi seluruh dunia suka gitu aja ngasih dia kado yang dia pengenin. Nggak semuanya juga sih. Karena kalau semua yang dia minta dikasih, sekarang...

Read More →

The Shape of Water, Film Cinta Anti Mainstream

Nonton film kelas Oscar itu biasanya membuat saya tertidur, sehingga kehilangan beberapa scene. Kalau mau maksa banget, saya bisa menonton film-film Oscar beberapa kali, untuk memastikan tidak ada bagian-bagian penting yang saya lewatkan ketika tertidur. Dan itupun biasanya saya tonton setelah nyaris memasuki masa Oscar tahun berikutnya. Tetapi tahun ini...

Read More →

Ambar Margi; m. Aku atau Kamu?

Setelah hari-hari berat pulang balik rumah – rumah sakit yang kujalani, akhirnya ada juga cerita gembira yang bisa kubagi. Bapak pulang dari rumah sakit. Kondisinya sudah jauh lebih baik. Operasinya berjalan lancar. Air yang dikeluarkan dari paru-parunya dua botol minuman ukuran sedang. Aku tidak habis pikir dari mana asal air...

Read More →

Geocaching, Melihat Dunia dengan Cara Berbeda

Baru pertama mendengar kata geocaching? Saya juga baru mendengarnya beberapa bulan lalu. Dan sejak saat itu, agak sulit untuk berhenti memikirkannya. Apakah saya terdengar berlebihan? Yes! Saya memang jatuh cinta pada geocaching, kalau definisi jatuh cinta adalah tidak bisa berhenti memikirkan sesuatu yang kita cintai setiap saat. Apa sih Geocaching...

Read More →